Povestea fermei noastre

Ferma Bovine Brasov
In 2016, visul s-a concretizat. In urma unui proiect cofinantat din fonduri europene si impreuna cu o echipa formata din tehnologi si oameni cu o vasta experienta in industria crescatoare a bovinelor de carne am infiintat Ferma de Ingrasare Taurasi Crizbav.

Am ales satul Crizbav din judetul Brasov din motive care tin atat de frumusetea naturala, cat si de pozitia centrala si mediul favorabil cresterii bovinelor. Ferma noastra este situata la 2 km de satul Crizbav, in mijlocul naturii, pe o pasune aflata la o altitudine de 700 m.

Aerul curat de munte, pasunea generoasa in resurse naturale precum si puritatea apei din izvoarele locale sunt factori determinanti in favorizarea cresterii sanatoase si dezvoltarii bovinelor de carne.


Capacitate, dotari si rase de bovine

Ferma Bovine Brasov
In momentul de fata, capacitatea de crestere bovine a fermei noastre a ajuns la 280 de capete, impartite in doua grajduri de cate 140.

In afara celor doua grajduri, detinem filtru sanitar, moara de furaje, silozuri de furaje, fanar, laguna pentru dejectii lichide si o platforma betonata pentru dejectii solide.

Personalul fermei noastre este inalt calificat avand un sef de ferma si un medic veterinar cu o vasta experienta in domeniu, asigurand un management calitativ si o atentie deosebita fata de bunastarea animalelor.
Principala noastra activitate consta in achizitia de animale (tauri), la o greutate medie cuprinsa intre 120 si 200 kg. Dupa achizitie urmeaza o perioada de ingrasare cuprinsa intre 8 si 10 luni.

La finalul acestei perioade, vanzarea animalelor vii se face cand acestea au depasit 400 – 450 kg sau chiar si 650 kg, in functie de rasa.

Principalele rase de bovine pe care le crestem sunt:

  • Baltata romaneasca (Simmental)
  • Limousine
  • Charolais
  • Angus
  • Belgian Blue

Pentru mai multe detalii despre aceste rase, vizitează pagina Taurasi.

 

Tehnologii moderne, la standarde europene

Ferma Bovine Brasov
Ca tehnologie de crestere, folosim ingrasatul intensiv in grajd, cu stabulatie libera. Perioada de ingrasare dureaza intre 8 și 10 luni, timp in care animalele achizitionate pot ajunge chiar si la o greutate de 4 ori mai mare decat in momentul sosirii in grajdurile noastre.

In ferma noastra, animalele stau pe un substrat de paie. Un sistem integrat de pluguri racloare ajuta la mentinerea curateniei in grajduri.

Furajele folosite sunt achizitionate de la producatorii agricoli locali. La furajare folosim fainuri complexe realizate din cereale, folosind moara proprie. De asemenea, mai folosim srot soia, srot floarea soarelui, porumb siloz, lucerna, fan.

Sistemul nostru modern de management al dejecțiilor colecteaza dejectiile din grajd cu pluguri racloare, separand dejectiile lichide de cele solide.

Dejectiile lichide se depoziteaza in laguna de dejectii, iar cele solide pe platforma betonata special amenajata. Intregul sistem pe care îl folosim este automat.

Pentru mai multe detalii despre activitatea noastra si despre standardele la care lucram, te invitam sa ne contactezi.

 

TELEFON: (0040) 726.39.29.59

EMAIL: contact@taurasi.ro

WEBSITE: www.taurasi.ro